Dag van de Duitse taal (op 29 september)

Dag van de Duitse taal (op 29 september)

Op de ‘Dag van de Duitse taal’ zetten scholen en bedrijven in heel Nederland de Duitse taal in het zonnetje en wordt zo ook het belang van de Duitse taal onder de aandacht gebracht. Kennis hebben van taal en cultuur is uiteindelijk ontzettend waardevol voor een goede samenwerking tussen landen.

Tussen Nederland en Duitsland, ons grootste buurland, is er op allerlei gebieden uitwisseling: economisch, cultureel en politiek, maar ook op het gebied van taal. Duitsland is onze belangrijkste handelspartner en daarom is kennis van de Duitse taal ook wel een meerwaarde binnen veel bedrijven. Daarnaast is Duits de moedertaal van meer dan 100 miljoen EU-bewoners. De kans dat je bijvoorbeeld op je werk of in de vakantie Duits tegenkomt is dus groot.

 

Op woensdag 29 september schenken wij op het Canisius College aandacht aan de ‘Dag van de Duitse taal’. Dit doen wij door tijdens de lessen Duits door middel van een informatief filmpje het belang van de Duitse taal onder de aandacht te brengen bij de leerlingen, door een quiz te spelen over de Duitse taal en cultuur en te kijken naar wat nu eigenlijk ‘typisch Deutsch’ is. Een Berliner bol en de bekende Gummi Bärchen zullen tijdens deze lessen niet ontbreken. In de aula zal tijdens de pauzes Duitstalige muziek te horen zijn.