Zonsverduistering goed te zien op het Canisiuscollege

Zonsverduistering goed te zien op het Canisiuscollege

Komende donderdag , 10 juni 2021, is voor het eerst sinds 2015 weer sprake van een gedeeltelijke zonsverduistering. Het is een kleine gedeeltelijke zoneclips die tussen 11:19 en 13:31 uur plaatsvindt, waarbij de zon op het hoogtepunt om 12:23 uur voor 17% door de maan wordt bedekt. In tegenstelling tot 2015 lijkt het weer dit jaar mee te werken. Dankzij een hogedrukgebied boven ons land is het vrij zonnig.

In het Sciencelab hebben we een opstelling met een sterrenkijker gemaakt waardoor we een projectie van de verduistering Live kunnen zien.

In de Aula laten we een livestream op het grote scherm zien van de verduistering.

 

Ben je nieuwsgierig of wil je een mooie foto maken, kom kijken!