NLT Veldwerk

NLT Veldwerk

Eindelijk kon het weer: samen op pad! De leerlingen uit de vierde en vijfde klas NLT hebben afgelopen donderdag 3 juni een veldwerk gedaan. Het was geen wereldreis, maar toch: lekker naar buiten. We hebben in de Stadswaard en bij de Spiegelwaal alle activiteiten bekeken die de afgelopen jaren ondernomen zijn om het rivierengebied veiliger en aantrekkelijker te maken.  Het doel was inspiratie opdoen voor een ander uiterwaardgebied waar de leerlingen een inrichtingsplan voor moeten maken. Behalve kijken naar groottes van nevengeulen, welke plantjes er groeien en het interviewen van voorbijlopende recreanten, (uit Rotterdam en de Achterhoek) waren ook andere zaken prikkelend: wandelen door de modder met witte schoenen, lopen tussen de 1,5 meter hoge brandnetels en oog in oog staan met een wild paard en helemaal verstijven van angst. En als afsluiting: een enorme stortbui en dan met z’n achten onder 1 paraplu proberen te staan. Gelukkig was het die dag 25 graden. Een heerlijke ervaring!