Het Canisius College gaat voor een nieuwe BLIQ op techniek!

Het Canisius College gaat voor een nieuwe BLIQ op techniek!

Om de beelden die jongeren hebben van techniek en technologie een flinke boost geven, start op maandag 31 mei op onze school de campagne ‘BLIQ op techniek’. Dit doen wij niet alleen, 14 scholen in de regio starten deze leerling campagne. Via social media bereiken we onze leerlingen met een videoreeks waarin leerlingen van de eigen school samen met regionale bedrijven hun bliq op techniek werpen!

 

Sterk Techniekonderwijs en BLIQ

BLIQ is een initiatief dat valt onder het programma Sterk Techniekonderwijs regio Rijk van Nijmegen. Aan dit programma doen alle v(s)o-scholen en de technische branche uit het Rijk van Nijmegen mee en heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Een noodzakelijke missie, aangezien er op het moment te weinig leerlingen kiezen voor een technisch profiel op het vmbo en mbo. En dat terwijl de vraag vanuit de arbeidsmarkt geweldig groot is. Bedrijven binnen de bouw, electro & installatie, gezondheidszorg, logistiek, transport en de hightech uit onze regio staan te springen om jong talent.

 

Bij docenten, leerlingen en ouders is nog veel onbekendheid over de mogelijkheden die de techniekbranche biedt qua hypermoderne innovaties, banen, ontwikkelingsmogelijkheden en beloning. Sterk Techniekonderwijs werkt aan een verruiming van de beeldvorming hierin. De BLIQ campagne is gericht op onze leerlingen en zal de komende tijd nog actief zijn.

 

Technologie op het Canisius College

De leerlingen in de onderbouw maken al kennis met de mogelijkheden van microbits en de ongekende wereld van VR (Virtual Reality). Het is de bedoeling om de mogelijkheden van deze en andere technologieën verder uit te bouwen.

 

De leerlingen van 3 mavo maken deze week kennis met “Top2doXperience” een kennismaking met technologie in de Hubertushal te Nijmegen.

 

 

Benieuwd? Bekijk het eens! 

www.nxtv.nl/program/bliq

Instagram + TikTok: @bliq_nxtv

Facebook: @BLIQNXTV