Money Makers steunt goede doelen met duizenden euro’s!

Money Makers steunt goede doelen met duizenden euro’s!

 

 

Met het jaarlijks terugkerende project “Money Makers” hebben onze leerlingen bewezen dat creatief ondernemen ook tijdens de pandemie mogelijk is.

Money Makers is een project dat jaarlijks een onderdeel is van het vak economie op het Canisius College. Alle derdejaars leerlingen starten een eigen bedrijf en combineren hun talenten met het ondernemerschap. Dit project begint traditiegetrouw direct na de herfstvakantie. Onze jonge ondernemers waren afgelopen winter druk bezig met het schrijven van een ondernemersplan. De lockdown maakte dat de docenten economie sterk twijfelden of het project door zou kunnen gaan. Toen ze dit echter bespraken met de klassen bleek dat de trotse jonge ondernemers het daar niet mee eens waren. Zij overtuigden de docenten dat het juist nu – tijdens de coronacrisis – erg leerzaam zou zijn om te ondernemen. Na overleg tussen de docenten, de schoolleiding en de jonge ondernemers is daarom toch besloten om Money Makers tijdens de lockdown door te laten gaan.

En wat een grandioos succes was dit! Het ene na het andere creatieve idee kwam binnen. Zowel onze leerlingen als de docenten hebben dit als een leerzaam proces ervaren. De jonge ondernemers konden echt ondernemen en ze namen ook de coronaregels zeer serieus, daarmee lieten ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel zien. De sectie economie is in de afgelopen elf jaar altijd al bijzonder trots geweest op iedere lichting jonge ondernemers. Maar dit keer zijn we extra trots, omdat de leerlingen onder zeer moeilijke omstandigheden toch – en met veel succes – wisten te ondernemen.

Door Money Makers zijn de volgende bedragen overgemaakt naar goede doelen:

3 Havo A heeft 964,80 euro ingezameld voor “World Animal Protection”

3 Havo B heeft 458,93 euro ingezameld voor “Het vergeten kind“

3 VWO A heeft 962,65 euro ingezameld voor het ”Wereld Natuur Fonds”

3 VWO B heeft 1.322,30 euro ingezameld voor het “Alzheimer Fonds”

3 VWO C heeft 647,00 euro ingezameld voor “Amnesty International”

Namens alle derde klassen wensen wij de goede doelen veel succes. We hopen dat zij met het ontvangen bedrag veel goede initiatieven zullen ontwikkelen voor mens en dier.

De sectie economie bedankt alle jonge ondernemers voor hun inzet om dit prachtige project tot zo’n groot succes te maken. Onze complimenten!

 

Ali Salur,

namens de sectie economie