120 jaar Canisius College tijdens Open Monumentendag

120 jaar Canisius College tijdens Open Monumentendag

Het Canisius College bestaat 120 jaar, geen kroongetal, wel een lustrum. Dit lustrum valt samen met Open Monumentendag op 12 en 13 september, waarvan het thema dit jaar “Scholen” is. Dan is de link snel gelegd. Leerlingen hebben prachtige filmpjes gemaakt van het interieur van het oude Canisius College en van het huidige gebouw Canisius Mater Dei. De sfeer van weleer  is te zien en te proeven in het oude monumentale gebouw. Het filmpje van het huidige gebouw Mater Dei laat zien hoe oud en nieuw samen gaan. Drie leraren van het huidige Canisius College geven op 12 september een online les. En zoals dat gaat bij modern onderwijs, valt er iets te kiezen. Er is een les filosofie, getiteld: Wat is wijsheid, een les geschiedenis over het vergissingsbombardement op Nijmegen en een lesje modern Frans voor kinderen van 10 à 12 jaar die samen met mam, pap, oma of opa een dagje in Frankrijk gaan beleven. Alles online, via een link op de site van Open Monumentendag Nijmegen.