Clean Up!

Clean Up!

In het kader van World Clean Up Day 2020 volgen de leerlingen van het derde leerjaar op 16 september aanstaande een gastles van de Plastic Soup Foundation. In deze les worden de problemen rondom zwerfafval besproken. Vervolgens nemen de leerlingen in viertallen verschillende plekken in Nijmegen-Oost onderhanden. Zij ruimen het zwerfafval op door middel van een “Trash Hunt”.  Door de vindplaats van het zwerfafval in kaart te brengen met de Litterati-app doen de leerlingen ook mee met wereldwijd onderzoek naar zwerfafval. Zo proberen we meer bewustzijn bij de leerlingen te creëren, met als doel hen na te laten denken over het minderen van hun eigen afval en het niet vervuilen van de omgeving van de school.

Gekozen is voor de derde klassen, omdat de leerlingen in deze jaarlaag voor het eerst in de pauzes van het schoolterrein af mogen.

Nieuwsgierig hoe een Trash Hunt gaat? Klik hier.