Eerste ervaringen met onderwijs op afstand

Eerste ervaringen met onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand begint steeds meer vorm te krijgen. Er wordt volop gebruik gemaakt van ZOOM! Hoe ervaren docenten het geven van interactieve lessen?

 

Leerlingen doen heel goed mee en stellen actief vragen.. Leerlingen die in de klas vaak afgeleid zijn door elkaar, zijn nu gefocust omdat ze in hun eentje in een aparte ruimte zitten.

 

Ik merk dat het mij lukt om de docent op afstand kan zijn die ik “live” ook ben.

 

Vandaag gezoomd met mijn 4H. Er zaten 22 leerlingen fris gedoucht voor mijn neus en 1 zoomde vanuit bed. Het was een gezellige chaos. Je merkt dat de leerlingen het echt fijn vinden om contact te hebben.

 

De mondelingen gaan goed! Iedereen zit netjes klaar op de afgesproken tijd. Ik zat op school, de leerlingen op hun eigen kamer, maar het voelde eigenlijk of wij in dezelfde kamer zaten. Het was niet veel anders al vond ik het natuurlijk wel jammer dat ik ze niet even echt zag.

 

Het is fijn om via Zoom toch mondelingen af te nemen. Eerst praten we even over hoe het gaat, want daar hebben we beiden behoefte aan. Leerlingen kunnen in hun eigen omgeving praten over de gelezen boeken en de vogels fluiten door het open raam.