Week van de Wetenschap

Week van de Wetenschap

Na de tweede toetsweek zijn de brugklassen 1e en 1f drie dagen lang ondergedompeld in verschillende activiteiten in het kader van WON. In plaats van de reguliere lessen hebben de leerlingen deelgenomen aan workshops op school, aan de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Er waren voordrachten van een viertal wetenschappers over poëzie en klimaat, gedachte-experimenten, de waarde van ongebruikte spullen en spier- en botdichtheid bij overlevers. De leerlingen sluiten in het tweede semester met een eigen onderzoek bij een van deze wetenschappers aan. Ze worden hierin bijgestaan door WON-leerlingen uit de vijfde klas, die overigens zelf ook een actieve bijdrage hebben geleverd aan de week door pitches en posterpresentaties. Op woensdagavond trad de kok en wetenschapper Eke Mariën op in de aula van de school.