Alex Boogers spreekt voor leerlingen van 4H en 5V

Alex Boogers spreekt voor leerlingen van 4H en 5V

Op woensdag 5 februari heeft Alex Boogers onze leerlingen van 4H en 5V een bezoek gebracht.
Je zou denken: hij komt leerlingen stimuleren om meer boeken te lezen. Maar schijn leek te bedriegen!
Hij gaf leerlingen tips om met minder boeken tóch het boekenmondeling met een voldoende af te sluiten. Vreemd! En toch… wanneer je je vol overgave hebt verdiept in twee van de vijf boeken, is er een kans dat je op zoek gaat naar meer werken waar je blij van wordt. En dan zit je plotseling tóch te lezen. Met voorbeelden van zijn 18-jarige zoon wist hij de leerlingen te laten zien dat het soms echt een opgave is om literatuur interessant te vinden. Vol humor en zelfspot vertelde hij verhalen uit zijn leven. Hij sloot af met een mooie boodschap: wees niet de generatie ‘die niet leest en niets weet’. Ook de grootste schrijvers, filosofen, politici etc. zijn onwetend begonnen. Jullie hebben allen genoeg in je mars.