Paarse vrijdag

Paarse vrijdag

Paarse vrijdag op het Canisius College: “Op het Canisius is er plek voor iedereen en kun je zijn wie je bent”

Het is vandaag Paarse vrijdag, een dag waarop er aandacht is voor acceptatie van de LHBTQ+-gemeenschap. Ook op het Canisius College wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Daarom plaatsen wij vandaag een betoog van 6vwo-leerling Jelle de Bruin. Hij zegt: “We accepteren lhbtq+-ers wel, maar er wordt nog te veel gescholden met ‘homo’. Denk aan je vrienden die misschien wel worstelen met hun geaardheid. Klootzak is ook een goed scheldwoord.” Ook interviewde een leerling uit 5vwo Arno van Bergen, docent Frans op het Canisius College, die al twaalf jaar met veel plezier lesgeeft en die op mannen valt. Op Paarse vrijdag kunnen leerlingen op de foto bij de speciaal daarvoor ingerichte fotostand. Een team van docenten en leerlingen deelt gedurende de dag bandjes, likjes paarse (vinger)verf uit. Tot slot dragen veel leerlingen en docenten paarse kleding. Immers, iedereen mag op het Canisius zichzelf zijn.

Kijk en luister hier naar het betoog van Jelle.