WK-brons voor Alexe Wagemaker

WK-brons voor Alexe Wagemaker

Alexe Wagemaker heeft een bronzen WK-plak veroverd in Kazachstan. Op de wereldkampioenschappen voor judoka’s onder 18 jaar won ze in de klasse tot 57 kilogram via een armklem van Antonietta Palumbo uit ItaliĆ«.

De als achtste geplaatste Wagemaker wist haar eerste wedstrijden tegen Nazgul Damirova (KGZ) en Shukurjon Aminova (UZB) vroegtijdig op ippon te winnen. In de kwartfinale moest de 17-jarige Nederlandse buigen voor de Russische Kseniia Galitskaia en schoof door naar de herkansingsronde. Hier was ze binnen een minuut te sterk voor Ozlem Yildiz. De Turkse moest afkloppen tegen Wagemaker.

Ook Joanne van Lieshout (-63 kg) betrad de tatami in de Kazachse stad Almaty. De Brabantse kende een vliegensvlugge start na winst in 15 seconden tegen Laura Vazquez Fernandez uit Spanje. In de tweede ronde bepaalde een jurybeslissing dat de wedstrijd vroegtijdig was afgelopen in het nadeel van de Nederlandse. Tegen de Turkse Habibe Afyonlu werd Van Lieshout gediskwalificeerd.