Snoeproutes: hoe kan het beter?

Snoeproutes: hoe kan het beter?

De Coop: een geliefde plek voor onze leerlingen om wat extra proviand te halen. Onze leerlingen brengen graag een bezoekje aan de lokale ondernemers, maar laten nog te vaak al lopend hun afval achter op straat. Meestal in de prullenbakken, als die er zijn, maar niet altijd. In het kader van de Wereld Milieu dag op 5 juni heeft de DAR een opdracht voor onze derde klassers geformuleerd:

Hoe kan het zwerfafval op de snoeproute tussen het Canisius College en beide supermarkten verminderd worden?

Allerlei aspecten rondom dit thema kwamen aan bod: van plastic scheiden tot straatonderzoek doen als creatief bezig zijn met kunst. Maar ook mooie ontwerpen voor hippe prullenbakken en bewustwordingsposters.

Vervolgens brachten de leerlingen in een pitch hun idee├źn over aan een jury. Alle groepen maakten veel indruk. De winnende groep legde als beste een mooie relatie met de grote wereldproblemen rondom plastic met de problemen op lokaal niveau van de snoeproute.

Klik op deze link naar een artikel op de Wijkkrant Oost en klik op deze link om een selectie van kunst, posters en opgepimpte prullenbakken te bekijken.