Afsluiting practicum ‘mini-tuintjes’

Afsluiting practicum ‘mini-tuintjes’

Op dinsdag 12 juni hebben leerlingen van klas 3h hun gekweekte plantjes overgedragen aan de bewoners van Pluryn.


In het mini-tuintjes practicum op het Canisius onderzoeken de leerlingen in 4 weken tijd in welke bodem hun zaden het beste ontkiemen en groeien. De leerlingen schrijven een verslag over hun onderzoek, de plantjes blijven over.
Dus hebben we nu, aan het einde van het practicum,  de kiemplantjes overgedragen aan de bewoners van Pluryn.

De zorglocatie voor mensen met NAH ligt direct achter het Canisius College. In de tuin wordt ruimte gecreëerd voor het realiseren van een kruidentuin, zodat de bewoners daarmee aan de slag kunnen. Deze tuin grenst aan de sportvelden van het Canisius. De leerlingen hebben een kleine rondleiding gekregen en uitleg over de zorg die verleent wordt door Pluryn.

Een mooie ervaring voor beiden.