Jour P

Jour P

Alle leerlingen van de derde klas hebben met een speciaal mondeling de onderbouw spreekvaardigheid Frans afgesloten: Jour P.  De docenten van de sectie Frans alsook mensen van buiten de school zijn bij dit project betrokken.

Wel spannend hoor, want met wie en waarover ga je nu een gesprek voeren?  De vele weken van intensieve voorbereiding tijdens de lessen Frans zorgde ervoor dat de leerlingen vol vertrouwen op hun gesprekspartner af stapten. De leerlingen ontdekten dat ze veel meer konden dan ze in eerste instantie dachten. De Franse zinnen rolden er met het grootste gemak uit.  Geweldig!

Na de “formules de politesse” zoals “Bonjour” en ”Madame, est-ce que je peux m’asseoir? ” stelden de leerlingen zichzelf eerst voor. Vervolgens spraken zij over hun vakantie, toekomstplannen en sport. Mochten ze de komende vakantie in Frankrijk doorbrengen, dan kunnen zij de gesprekken in het restaurant, op het terras of op de camping voeren. Zij regelen het tafeltje, het menu en de rekening. De weg kwijt? Geen zorgen want zij kunnen vragen naar de juiste weg.

Kortom, de docenten Frans zijn trots op hun leerlingen die hebben laten horen dat ze zich prima verstaanbaar kunnen maken in de mooie Franse taal.