Lieke Veen in het All-Starsteam

Lieke Veen in het All-Starsteam

Lieke Veen in het All-Starsteam landelijke finale Lagerhuisdebat, Jelle de Bruin net niet bij de laatste drie V-redes.

Lieke Veen is uitgekozen om mee te doen met het All-Starsteam aan de debatcompetitie Onderweg naar het Lagerhuis. Speciale scouts hebben de beste leerlingen geselecteerd van de scholen die uitgeschakeld waren voor de finale. Na een aantal spannende voorrondes is Lieke uiteindelijk geselecteerd voor het team dat het op gaat nemen tegen de winnaars van de debatcompetitie. Het debat is op 28 mei en wordt uitgezonden bij BNN-VARA op 2 juni. Hier volgt een sfeerimpressie van de laatste selectiedag.

We zijn met de trein naar Hilversum gegaan en we werden verwacht in het gebouw van de BNN-VARA. Daar kwamen we midden in al het debatgeweld terecht. Tussen de halve finales van de debatterende scholen door, waren er de selectierondes voor het All-Star team. We wisten welke stellingen we zouden gaan krijgen en iedereen was bloedfanatiek. We deden een 5-tegen-5 debat met scholieren uit heel het land die waren geselecteerd. Ik kende niemand van hen, maar gelukkig kunnen ze allemaal goed lullen. Uit deze tien debaters, mochten er 5 door naar een volgende ronde, met weer en groep nieuwe leerlingen die ook waren geselecteerd. Ik was al heel verrast dat ik één van die vijf was. Na heel lang wachten was het tijd voor onze tweede debatronde, waarbij we de stellingen pas een minuut van tevoren kregen. Er moest dus geïmproviseerd worden, en dat is best spannend. Het debat over de stelling ‘Nederlandse mannen kunnen niet flirten’ werd erg grappig en alle deelnemers vochten duidelijk hard voor hun plek. Na nog langer wachten maakten ze dan eindelijk het All-Star team bekend. Een hele gekke maar leuke dag!

In hetzelfde competitieverband won Jelle de Bruin al eerder de Gelderse voorronde met zijn V-rede. Met zijn speech bereikte hij de positie van de laatste zes deelnemers. Drie ervan zouden worden uitgekozen om mee te doen aan de finale op 28 mei. Helaas behoorde hij met zijn uitstekende speech niet tot de drie finalisten. Jelle baalde vreselijk, maar wij zijn supertrots op zijn bijzondere prestatie!