Schrijfster Cis Meijer in de brugklassen

Schrijfster Cis Meijer in de brugklassen

Op vrijdag 29 maart kwam schrijfster Cis Meijer een lezing geven aan onze brugklassers.
Ze staat bekend om jeugdthrillers als ‘Moordspel’ en ‘Knock out’. Leerlingen hebben in de klas het eerste hoofdstuk van ‘Moordspel’ gelezen en konden niet wachten Cis in het echt te ontmoeten en haar allemaal bijzondere vragen te stellen (wat verdien je eigenlijk met het schrijven van een boek? bepaal jezelf hoe het boek eruit komt te zien? kunnen we je boeken hier op school ook in de mediatheek halen?).
Cis heeft verteld over hoe ze inspiratie opdoet om een boek te schrijven. Zo kijkt ze op Netflix naar series als Riverdale  en Stranger Things en verwerkt ze stukjes uit bijzondere krantenartikelen in haar verhalen. Ook heeft ze een tipje van de sluier gelicht over ‘Dark mind’, het boek dat in juli 2019 zal verschijnen. We hebben gezien hoe de cover eruitziet en weten al een klein beetje waar het over zal gaan.
Tot slot deed Cis een boekenquizje waarbij twee leerlingen een boek van haar hebben gewonnen, dat ze natuurlijk meteen konden laten signeren!
Bekijk de foto’s van dit schrijversbezoek in het fotoboek.