Bezoek uit Canada op het Canisius

Bezoek uit Canada op het Canisius

Vrijdagmiddag werd er volop Engels gesproken in de school. Een groep Canadese scholieren en hun begeleiders bezochten het Canisius College, waar zij samen met leerlingen uit 3VA,  4VA en de vertegenwoordigers van de stichting  Faces to Graves hebben geluncht. Onze gasten kregen ook spontaan een rondleiding door de school van de leerlingen uit 3VA.  De Canadese jongeren gingen na de lunch en een presentatie van Faces to Graves naar de Canadese begraafplaats in Groesbeek om daar bij het graf van hun soldaat het door hen geschreven levensverhaal voor te lezen en de jonge soldaten op deze wijze te gedenken.

Deze week beginnen de leerlingen van onze klassen 3VA en 4VA aan het onderzoek naar de achtergrond van zo’n dertig Canadese soldaten die in Groesbeek zijn begraven. In duo’s bestuderen de leerlingen officiële archieven op zoek naar details omtrent de levens van deze jonge mannen die hun leven hebben opgeofferd voor onze vrijheid. Begin mei hopen wij de soldaten te kunnen eren met de levensverhalen die door onze leerlingen zijn geschreven.

Voor dit project werken we intensief samen met de mensen van de stichting Faces to Graves die ons tot nu toe al enorm hebben geholpen door het verzamelen en sturen van de files en andere zaken en ons ook nog verder zullen ondersteunen bij het schrijven van de levensverhalen. We hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de mooie opdracht om de herinnering aan deze helden levend te houden.

Deze week start het project Herdenken en Vieren in het gehele derde leerjaar, waarbij Nijmegen in WO II centraal staat. Het project Faces to Graves is als pilot een onderdeel daarvan.
Lees hier het artikel  dat verscheen in de Gelderlander.