Radboud Talks – Grande Finale

Radboud Talks – Grande Finale

Op 25 maart is de Grand Finale van Radboud Talk in LUX!

Deze week was het zover; zeventig 5 vwo leerlingen van het Canisius College luisterden uitermate kritisch naar wetenschappers van de Radboud Universiteit en Radboudumc. In een pitch van drie minuten probeerde zij hun publiek ervan te overtuigen dat zij het belang en vooral enthousiasme voor hun onderzoek het best konden overbrengen. Tijdens de vragenronde wilden leerlingen meer dan alleen het naadje van de kous over het onderzoek weten. ‘Waarom zijn zoveel van jullie met onderzoek naar kanker bezig? Misschien omdat dit een wetenschapsveld is waarin de ontwikkelingen zo snel gaan’ was het antwoord. Wil je weten welke wetenschappers onze leerlingen wisten te overtuigen? Maandagavond 25 maart strijden de finalisten om de juryprijs en de publieksbokaal. Naast pitches, is er een optreden van de Studenten Bigband Nijmegen en een literaire afsluiting van schrijfster Lisa Weeda van uitgeverij De Nieuwe Oost.