Schoolmusical

Schoolmusical

Op vrijdagavond 7 juni en zaterdagavond 8 juni brengt het Canisius College haar jaarlijkse podiumevent op de planken. Dit jaar presenteren wij de musical ‘Matilda’. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roald Dahl. De repetities zijn inmiddels in volle gang en het belooft wederom een spectaculaire voorstelling te worden.

In 1988 werd het inmiddels immens populaire kinderboek van Roald Dahl gepubliceerd. Matilda Wurmhout groeit op in een weinig liefdevol gezin. In tegenstelling tot de rest van de familie blijkt Matilda te beschikken over een bijzonder goed stel hersens. Al op zeer jonge leeftijd heeft ze zichzelf leren lezen, tot ergernis van haar ouders. Als eindelijk de dag is aangebroken dat Matilda naar school mag, ontmoet ze haar onderwijzeres: juffrouw Engel. Zij ziet meteen wat voor wonderlijk kind Matilda is en ze ontwikkelen al gauw een hechte band. Matilda komt er op een dag achter dat juffrouw Engel een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Matilda blijkt namelijk niet de enige te zijn met een afschuwelijke jeugd. Bovendien wordt al snel duidelijk dat ook de school geen veilig toevluchtsoord is. De school wordt namelijk gerund door de valse juffrouw Bulstronk; een vrouw met het voorkomen van een stier en olympisch kampioene kogelslingeren. Leerlingen die zich in haar ogen misdragen, gaan linea recta het stikhok in. Gelukkig heeft Matilda een heleboel leuke klasgenoten. Samen met hen probeert ze de Bulstronk te verslaan.

In 1996 is het verhaal van ‘Matilda’ verfilmd en in 2011 verscheen de musicaladaptatie op West End in Londen. Noteer de opvoeringsdata van het Canisius College nu alvast in je agenda. Deze show wil je niet missen!