Leerjaar 1 naar de schouwburg

Leerjaar 1 naar de schouwburg

Vanavond gaat heel leerjaar 1 naar de dansvoorstelling ‘Modern Samurai’ van ISH Dance Collective in de Stadsschouwburg.

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. We zijn omringd door muren van baksteen, beton en gebroken beloften. Onze blik is omlaag gericht. De barsten in de tegels van het pleintje vertellen ons dat we hier horen, dat we hier nooit meer weg komen. Maar ze liegen.
Als je hard genoeg rent zeggen de barsten niets meer. Als je hoog genoeg springt is een muur maar een drempel. En op het dak schijnt de zon. Op het dak is er lucht.

Modern Samurai is een echte ISH-voorstelling vol freerunning, breakdance op het hoogste niveau. Marco Gerris laat zich inspireren door de Franse speelfilm Yamakasi uit 2001 waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten door middel van urban sports. Maar de jongens hebben nog een hoger doel: Precies genoeg geld stelen van de exorbitant rijken om een hartchirurgie te kunnen betalen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan bekijk hier alvast de trailer! Om meer te weten te komen over de voorstelling is er ook een verdiepingsprogramma met onder andere een freerun-quiz.