De Gouden Schoolkantine Schaal

De Gouden Schoolkantine Schaal

Voor het derde jaar op rij hebben we de Gouden Schoolkantine Schaal verdiend. Dit betekent dat een gezond aanbod centraal staat in de schoolkantine. In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich. Het aanbod bestaat uit minimaal 80% betere keuzes. Door de aankleding van de kantine krijgen de leerlingen een duwtje richting de betere keuze. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en/of waterkannen op de balie.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine