De Groene Meesterproef

De Groene Meesterproef

Vandaag doet een groep leerlingen van het Canisius College mee aan De Groene Meesterproef. Centraal tijdens deze dag staat de vraag: wat kan ik bijdragen aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst? Maar ook: wat moet je kunnen en kennen voor een duurzaam beroep en welke skills zijn daarvoor nodig? Leerlingen kunnen tijdens het event diverse workshops volgen in verschillende categorieën, waaronder Kennis & Bewustwording, Techniek, ICT & Vervoer en Natuur & Voeding. De leerlingen krijgen op deze manier de kans zich te oriënteren op vaardigheden die een duurzame, omgevingsbewuste toekomst van hen zal vragen.

Na afloop van het dagprogramma voor leerlingen is er een avondprogramma met dezelfde sprekers, voor alle geïnteresseerden. Een unieke kans voor ouder of docenten!
Raak geïnspireerd door futuroloog Richard van Hooijdonk en en Tiokasin Ghosthorse, lid van de Cheyenne River Lakota Nation of South Dakota. Hij spreekt wereldwijd over ecologie, vrede en natuur. Lees hier het complete programma. Aanmelden kan via een link naar het aanmeldformulier. Deze avond is gratis!