Trots op onze ‘Opstromers’

Trots op onze ‘Opstromers’

15% van de Canisianen gaat na het diploma verder op onze school. Dus na de mavo naar de havo, of na de havo naar het vwo. Dat komt omdat we leerlingen stimuleren hun eigen pad uit te stippelen (gepersonaliseerd onderwijs), dat we ze stimuleren het beste uit zichzelf te halen (persoonlijkheidsontwikkeling) en omdat ze de sfeer blijkbaar zo prettig vinden op het Canisius dat ze nog wel even willen blijven.

Dat wisten we al, maar waar we ons niet zo van bewust waren is dat dit helemaal niet zo gebruikelijk is als je het vergelijkt met andere scholen in de regio. De Gelderlander kwam vandaag met een overzicht van alle scholen in cijfers zodat groep 8 een goede keuze kan maken. Met recht dus even een moment van trots op onze Canisianen vandaag tijdens al het ‘gewone’ werken.