Projectweek 5 VWO – de Eerste Wereldoorlog

Projectweek 5 VWO – de Eerste Wereldoorlog

Op 11 november 2018 is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.  De komende week nemen onze 5 VWO leerlingen deel aan een projectweek waarin deze oorlog centraal staat. Diverse vaksecties bieden workshops aan waarin leerlingen ontdekken hoe verreikend de invloed van WO I in de wereld en de twintigste eeuw is geweest op o.a. geestelijk, politiek, sociaal, cultureel en wetenschappelijk gebied. Woensdag gaan we op excursie naar de Westhoek in Vlaanderen om daar te zien en te ervaren hoe tastbaar de herinneringen aan de gruwelen van Grote Oorlog nog steeds zijn. Op donderdag 11 oktober ronden de leerlingen op creatieve wijze de projectweek af met presentaties en voordrachten. De afsluiting begint om 14.30 uur. Ouders, collega’s en leerlingen van overige leerjaren zijn daarbij van harte welkom.