Max Olzheim wint bronzen medaille iGeo

Max Olzheim wint bronzen medaille iGeo

Max Olzheim uit 6-vwo heeft tijdens de International Geographic Olympiad (iGeo), die van 28 juli t/m 6 augustus 2018 in Québec City in Canada gehouden werd, een bronzen medaille (61e plaats) behaald. Wat een schitterende prestatie! Samen met de drie overige winnaars van de nationale Aardrijkskunde Olympiade vormde hij het Nederlandse team. Aan de iGeo deden 165 leerlingen in 43 teams uit de hele wereld mee. Het thema van de iGeo was: Appreciating landscape. De wedstrijd bestond uit een theorietoets, multimedia-test en twee veldwerkopdrachten met posterpresentatie. Twee andere teamleden behaalden een bronzen (51e plaats) en zilveren (23e plaats) medaille. Naast deelname aan de internationale finale heeft Max tijdens een post-iGeo-excursietour veel gezien van de provincie Québec en contacten gelegd met leerlingen uit andere landen.