Max Olzheim wint finale Aardrijkskunde Olympiade

Max Olzheim wint finale Aardrijkskunde Olympiade

Op 8 juni 2018 heeft Max Olzheim tijdens de finale van de nationale Aardrijkskunde Olympiade 2018 de theorieprijs gewonnen.

Tijdens de voorronde, waaraan 7000 bovenbouwleerlingen hebben deelgenomen, hadden Jasper de Bruin en Max Olzheim zich geplaatst bij de beste 25 leerlingen. De finale bestond uit een theorietoets, een Engelstalige multimedia test en een veldwerkopdracht. De theoretische toets bevatte onder andere actuele vragen over de Rohingya, een onderdrukt volk in Myanmar, en over de klimaatadaptieve stad.

Max heeft laten zien dat hij de breedte van het vak aardrijkskunde fantastisch beheerst en dat hij ook geen moeite heeft met het bestuderen van complexe geografische problemen. Een geweldige prestatie!

Samen met drie andere leerlingen mag hij Nederland van 31 juli t/m 7 augustus 2018 gaan vertegenwoordigen in de strijd tussen veertig landen tijdens de International Geography Olympiad (iGeo) in Qu├ębec City in Canada. Wij wensen hem veel succes!