Skikamp 2018

Skikamp 2018

Dit jaar ging onze school alweer voor de vierentwintigste keer op skikamp. Deze zevendaagse reis tijdens de Carnavalsvakantie had als eindbestemming Axamer Lizum in Oostenrijk. Hier zijn wij met alle 54 leerlingen verbleven in hotel Olympia. Naast onze eigen school waren er verschillende scholen van verschillende nationaliteiten in het hotel. Echt vakantie dus! Het hotel bevindt zich aan de skipiste en heeft een prachtig uitzicht over de vallei. Het doel van de reis is om leerlingen te laten kennismaken met skiën of snowboarden als een actieve vorm van vrijetijdsbesteding. Onder deskundige leiding worden de belangrijkste technieken van de skisport bijgebracht en vermaken de leerlingen zich uitstekend in de sneeuw en in het hotel.

De inschrijving is in principe vrij voor elke leerling die wil skiën of snowboarden. Maar er is beperkt plaats en onervaren skiërs krijgen, bij teveel inschrijvingen, voorrang. De kosten zijn ongeveer €590,-. Leerlingen kunnen gebruik maken van een spaarsysteem. De organisatie en de begeleiding tijdens het skikamp zijn in handen van enkele docenten.