Canisius College stelt Raad van Toekomst aan

Met ingang van 1 december 2017 heeft het Canisius College een Raad van Toekomst aangesteld. De Raad bestaat uit vier talentvolle studenten van vier verschillende onderwijsinstellingen. Samen met de directie zullen zij in gesprek gaan over onderwijsontwikkeling en strategie. Vandaag was de eerste kennismaking.

Het komende jaar zullen zij vier keer bijeenkomen om met verschillende onderwerpen aan de slag te gaan. Joan Roelof Janssens, sinds 1 mei 2017 de nieuwe rector van de school: “Het Canisius College is een ambitieuze middelbare school, die een rijke historie combineert met uitgebalanceerde onderwijsvernieuwing. Het Canisius College staat voor kwaliteit en legt de lat hoog. De input van jonge, creatieve geesten is zonder twijfel een verrijking voor ons onderwijsontwikkelproces.”

De Raad van Toekomst is in september 2017 opgericht door Joost Broeren. Joost is er van overtuigd dat studenten en organisaties meer van elkaar kunnen leren. Met dit initiatief wil hij een impuls geven aan vernieuwing in organisaties. Door ambitieuze, hoogopgeleide studenten te koppelen aan directies, wil hij niet alleen bouwen aan de toekomst van organisaties, maar ook aan die van studenten. Daarmee is de Raad van Toekomst een uniek concept in Nederland.

Het Canisius College is een van de eerste organisaties die een dergelijke samenwerking aangaat. Joost Broeren: “Het vraagt moed en inzicht, om studenten te betrekken in je beleidsvoering. Ik ben heel blij dat het Canisius College zich durft open te stellen voor de frisse blik van buiten.”

Elke Raad van Toekomst wordt op maat samengesteld en dient uitsluitend de organisatie waarvoor zij is opgericht. De Raad van Toekomst van het Canisius College wordt gevormd door Susan Slettenhaar (Hogeschool Arnhem en Nijmegen), Leon Janssen (Tilburg University), Thom Teulings (Radboud Universiteit) en Anouk Peters (Fontys Hogescholen).