Griezelen op het Canisius College

Griezelen op het Canisius College

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2017 was het griezelen op het Canisius College met een eigen interpretatie van de film en musical Little shop of horrors. De laatste keer dat er een musical werd op gevoerd was in 2000 bij het 100-jarig bestaan van de school. Best bijzonder dus, dat er weer een musical is compleet met eigen koor, orkest en band. “Van geluid tot belichting en van grime tot kostuums. Alles is verzorgd door onze eigen leerlingen”, vertelt Arno van Bergen, docent Frans en één van de aanjagers.

Merle van The voice Kids
De musical gaat over de onverzadigbare bloeddorst van een angstaanjagende plant in een bloemenzaak, die zorgt voor het opbloeien van de liefde tussen een ‘nerd’ en het mooie meisje. Merle Zweers, bekend van The Voice Kids, vertolkt één van de hoofdrollen als de bloeddorstige plant. “Ik vond het een uitdagende rol om te spelen, omdat ik continu op het podium ben. Ook als ik niet in de scene zat”, vertelt Merle uit V5 en oud-deelneemster aan The voice kids. “Merle kan natuurlijk fantastisch zingen en heeft een groot bereik, maar wat echt knap is, is dat ze deze ‘mannenrol’ ombuigt naar een gevaarlijke én verleidelijke plant”, vertelt Arno. “We willen bekijken in hoeverre we een nieuwe traditie kunnen starten op het Canisius College wat betreft het maken van een schoolmusical. Dat er ieder jaar een terugkomende culturele happening blijft bestaan, staat buiten kijf.”

Bekijk de fotoboeken

Bekijk de film