Money-Maker levert € 4000 voor KIKA op

Moneymakers levert €4000 voor KIKA op
Dinsdag 08 April 2014 – Van de redactie van ‘Nieuws uit Nijmegen’

Het project Moneymakers van het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is vanmiddag afgesloten met een tussenstand van €4000 voor de stichting KIKA (Kinderen Kankervrij). Het project werd dit jaar voor de derde keer gehouden voor leerlingen van het derde leerjaar met als doel een winstgevend bedrijf op te zetten.

Money-maker valt onder de vakken economie en maatschappelijke stage. Van de 45 projecten die vorig najaar zijn opgezet deden er 9 een presentatie in de aula van de school voor een jury bestaande uit de rector Peter Schaap, wethouder Bert Jeene, journaliste Bianca Govers, relatiemanager ING Ronald de Bont, Rien Schimmel namens KIKA en de voorzitter van de Raad van Commissarissen van NEC Ton van Gaalen.

De onderwerpen van de presentaties liepen uiteen van fietsreclame tot het verkopen van bloemen, van voorlichting geven aan basisschoolleerlingen tot dansworkshops en een modeshow. Eervolle vermeldingen gingen naar de teams Oud en Nieuw (telefoonrecycling) en Fresh Clothing (verkopen van truien en t-schirts ).

De uiteindelijke winnaar is Kees & Co geworden met het project ‘Spellenmiddagen voor ouderen’. In dit project hebben Kees Heijmans, Victor van den Bijllaardt, Freek-Jan Remie en Bart Lemmers middagen georganiseerd met bingo en het Rad van Fortuin en €223,05 als bedrijfswinst kunnen boeken. Het team won daarmee de cheque van €250. Op de vraag wat er met het winnende geld gedaan wordt antwoordde Kees Heijmans: “Eerst naar McDonalds en dan zien we wel verder”.

De €4000 voor stichting KIKA is een tussenstand omdat verschillende projecten nog lopen, de verwachting is dat er nog minimaal duizend euro bijkomt.

Verslaggeving: Willem Spang