Staatssecretaris praat met het Canisius over excellentie

Staatssecretaris praat met het Canisius over excellentie

Dinsdag 7 januari kwam Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, op school om te zien hoe wij excellentie en talentontwikkeling bij leerlingen bevorderen. Dat staat bij het kabinet hoog op de agenda. Hij bezocht een natuurkundeles van Jan Timmers en woonde twee WON-presentaties bij. Koen en Matthijs uit klas 2 vertelden afwisselend en deskundig over hun onderzoek naar de Nijmeegse stadsmuur. Tessa, Mara, Solange, Wardt en Djulanti uit 6vwo vertelden de staatssecretaris in gloedvolle bewoordingen waarom zij blij waren dat zij aan het programma van WON (Wetenschapsoriëntatie Nederland), een programma voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben en willen, meegedaan hebben. Tijdens de les en de presentaties ging de staatsecretaris met de leerlingen in gesprek.

Tot slot was er een debat met 10 Canisius-docenten voor een groot publiek van medewerkers. Het geheel werd opgeluisterd door prachtige songs, vertolkt door onze eigen Canisius-talenten. Wat opviel was hoe de staatssecretaris het gesprek aanging en interesse toonde in de ideeën en ervaringen van docenten en leerlingen. Toen het afgelopen was zei dhr. Dekker spontaan: “Wat? Nu al? Jammer, ik wilde nog zoveel meer horen en zeggen”. En dat deed hij ook nog lang nadat het officiële programma ten einde was.