‘Voetbalpater’ Canisius overleden

NIJMEGEN – Volkomen onverwacht is pater jezuïet Guus Hendrichs overleden, oud-conrector van het Canisius College en stille kracht bij voetbalclub Union.
Op 68-jarige leeftijd kreeg hij in de nacht van zondag op maandag een fatale hartaanval, in het patershuis aan de Graafseweg waar hij woonde met drie medebroeders.
Guus Hendrichs, geboren 4 mei 1940 in Voorburg, grapte graag dat hij ‘nog van voor de oorlog’ was. In zijn jeugd was hij actief voetballer. Hij werd tot priester gewijd door bisschop Simonis van Rotterdam. Dat was tien jaar nadat hij in 1962 naar het Canisius College was gekomen. In Nijmegen studeerde hij cum laude af in de klassieke talen aan de Katholieke Universiteit. Daarna werkte hij als leraar Grieks en Latijn voor het Canisius, van 1972 tot 1975 tevens voor het Pax Christi College in Druten. Op het Canisius was hij bovendien godsdienstleraar en schoolpastor tot zijn afscheid in 2005.

De liefde voor voetbal blijkt uit zijn 21-jarige functie als voorzitter van de sectie jeugd van Union. Na zijn aftreden benoemde Hendrichs zichzelf tot terreinknecht en materiaalman. Vorig weekend inspecteerde hij nog de netten en kalklijnen, voor de aanvang van alle jeugdwedstrijden.

De begrafenis is zaterdag. Om 10.30 uur is er een viering in de Molenstraatkerk, om 12.15 uur volgt de bijzetting op de jezuïetenheuvel van begraafplaats Jonkerbos. Vrijdag is er van 18 tot 20 uur een avondwake in de kapel van het Bergmanianum, Houtlaan 4.