E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Fotoboeken   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen uit vmbo-t, havo en vwo, dat uit atheneum en gymnasium bestaat. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

Revue 2015: Artiesten gezocht!
In maart presenteert het Canisius College weer haar jaarlijkse Revue! Om wederom een geweldige show neer te zetten, zijn wij op zoek naar talent! Laat jij het publiek versteld staan van jouw danskunsten? Zing jij de sterren van de hemel? Kun jij vette trucs? Ben jij een echte cabaretier? Bespeel jij een instrument of zit je in een stoere band? Alles is mogelijk bij de Revue! Meld je nu aan voor de audities! Je kunt je uiterlijk tot vrijdag 19 december aanmelden.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Ieder jaar geven we de shows vorm aan de hand van een bijzonder thema. Jouw act hoeft niet op dit thema aan te sluiten. Dat mag uiteraard wel. Dit jaar is ons thema 'Het Hollandsch Feestpaleijs'. Laat je inspireren en hopelijk kunnen we op woensdagavond 11 maart van jouw optreden genieten tijdens de showavond in de professionele Grote Lindenbergzaal!
 

Training Sociale Vaardigheden
Begin februari 2015 (week 6) start een nieuwe training 'Sociale Vaardigheden' voor de leerlingen uit leerjaar 1. De training zal vanuit het LBT verzorgd worden door Suzy van Eekelen en Chantal Kokke.

Deze training bestaat uit een zevental bijeenkomsten van een uur en is bedoeld voor leerlingen die, in uiteenlopende situaties, moeite hebben met:
- Luisteren en praten
- Eigen gevoelens omgaan
- Andermans gevoelens omgaan
- Aardig doen / beleefdheid
- Opkomen voor jezelf
- Conflicten voorkomen en oplossen
- Keuzes maken / normen en waarden ontwikkelen

Kan uw kind een steuntje in de rug goed gebruiken?
Meld uw kind dan vóór vrijdag 16 januari 2015 aan via de mentor.

Nadere informatie: Chantal Kokke
E-mail: c.kokke@canisiuscollege.nl
Telefoon: (024) 3 816 816

 

Podiumactiviteiten op het Canisius College. Zit er iets voor jou bij?
Zin om aan het Voordrachtfestival, de Revue, de Theaterimprovisatiecursus of aan het Open Podium mee te doen? Ook dit jaar kun je op het Canisius weer alle kanten uit!

Voordrachtfestival, thema: Waanzin!
Zit je in de bovenbouw en wil je aan de slag met mooie gedichten en teksten? Dit jaar maken deelnemers rond het thema 'waanzin!' een korte voorstelling waarin deze worden voorgedragen. Daarvoor kunnen alle vormen van theater, muziek, dans, beeld en geluid gebruikt worden. Eerste bijeenkomst 18 november. Uitvoering 10 februari in de Lindenberg. Aloys Kemperman, Jeanine Schreuder en Nora van Dam begeleiden. Info en opgave: a.kemperman@canisiuscollege.nl .

Revue
Heb je een mooie dans-, acrobatiek-, muziek- of cabaret-act en hou je van show maken? Wil je solliciteren naar een plek in de Revueraad of je als toneelmeester aanmelden? Dat kan allemaal vanaf 17 november bij a.vbergen@canisiuscollege.nl. Zet er duidelijk bij waarvoor je je opgeeft! Ook voor grime hebben we nog mensen nodig: n.vdam@canisiuscollege.nl. Voor de technische crew kan je je bij m.dkleijn@canisiuscollege.nl opgeven. Uitvoering 11 maart in de Lindenberg.

Theater- en Improvisatiecursus 'De Vloer Op'
Zit je in de tweede of hoger en durf jij het aan om met weinig voorbereiding een mooie, leuke scène te spelen – of wil je dat leren? Dan is deze theatercursus iets voor jou! De cursus, waarvoor je natuurlijk niets hoeft voor te bereiden, loopt in periode 2 en 3. Kijk ook eens via Uitzending Gemist naar 'De vloer op – junior'. Start: week 17 november. Info en opgave: n.vdam@canisiuscollege.nl.

Open Podium
Maak je muziek en wil je graag optreden? Bijna iedere maand zijn er Open Podia voor een kleiner publiek. Het Open Podium heeft natuurlijk ook een grootse Muziekavond op 17 april 2015. Voor info en opgave: s.vink@canisiuscollege.nl.

 

geWONnen
Op donderdag 9 oktober vond op de Universiteit van Tilburg de landelijke won-manifestatie plaats. Deze landelijke manifestatie was ook dit jaar een succes. De presentaties van alle dertien leerlingenteams die door de regionale voorrondes waren gekomen, stonden op een hoog niveau. Dit bleek ook uit de feedback van de jury, die bestond uit promovendi van de Universiteit van Tilburg. De juryleden loofden de kritisch wetenschappelijke en volhardende houding van de WON leerlingen. Uit de vierde klas feliciteren we de Canisianen Daan Bakker, Aniek Brandt en Rosa Visser; zij sleepten in hun categorie de prijs voor het beste onderzoek in de wacht...
 meer   

Collegegids
Met ingang van dit schooljaar brengt de school geen papieren Collegegids meer uit. Alle informatie die voorheen in deze gids stond, is geactualiseerd en maakt nu integraal deel uit van de website. Op basis van de bestaande indelingen van zowel de Collegegids als de website, is alle informatie opnieuw geordend in een logische menustructuur. Links op deze pagina staan de hoofdkoppen, onder deze hoofdkoppen bevinden zich subkoppen en soms is de informatie die hoort bij een subkop opgesplitst in tabbladen. We verwachten dat iedereen snel vertrouwd raakt met het navigeren door de vernieuwde website.
 

 
  
 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  Studiereis Parijs
  
   
  Studiereis Berlijn
  
   
  Studiereis Rome
  
   
  Zjee Huub Neon feest
  
   
  Bloopers
  
   
  Bezoek Van Abbe
  
   
  Sloop in volle gang
  
  
  Deze week
 
dinsdag 16 december
• 15.40-22.00: Oudergesprekken
woensdag 17 december
• 18.00-22.00: Oudergesprekken
• Inleveren PWS
donderdag 18 december
• Voorstelling 'Metamorfosen', Appeltheater te Scheveningen - Klassieke talen
vrijdag 19 december
• Lessen na het 4e uur vervallen / alternatief programma
• 8.30-12.10: Lessen en kerstviering voor leerlingen
  
 Canisius College   Locatie Berg en Dalseweg   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl