E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Fotoboeken   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

Basiscursus Latijn en Klassieke cultuur voor ouders
De sectie Klassieke Talen biedt in het schooljaar 2015-2016 weer de basiscursus Latijn en Klassieke cultuur aan. Deze beginnerscursus is opgezet voor ouders van leerlingen die Klassieke talen gaan volgen in het eerste leerjaar. Door deze cursus bent u in de gelegenheid om uw kind te helpen bij het vak Latijn. Naast de grammaticale beginselen van het Latijn komen allerlei culturele onderwerpen uit de Griekse en Latijnse wereld aan bod...
 meer   

Skikamp 2016
Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor het prachtige SKIKAMP 2016 in Oostenrijk. Dus wil je leren skiŽn of NOG beter worden in een prachtige omgeving in Oostenrijk met leuke leeftijdsgenoten? Schrijf je dan in voor 24 september 2015!
In de voorjaarsvakantie van 2016 wordt dit skikamp voor de tweeŽntwintigste keer georganiseerd. Deze 8-daagse reis gaat naar FŁgen, Oostenrijk. De vertrekdatum is vrijdagavond 5 februari 2016 en het duurt tot en met vrijdag 12 februari. Om een goed beeld te krijgen van het skikamp kun je de fotoís van vorig jaar bekijken.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de sectie lichamelijke opvoeding. Neem contact op met Lars van de Sant voor nadere informatie.

 meer   

Je eigen laptop mee naar het Canisius College vanaf 2016
Vanaf januari 2016 gaan we werken met het principe 'bring your own device'. Leerlingen komen dan met hun eigen laptop naar school. Nieuwe informatie over dit plan vatten we samen in de vorm van vragen en antwoorden. Daarnaast komen in een filmpje vier betrokkenen aan het woord om te vertellen over hun visie en gedachten rond dit thema.
 meer   

CC App
Het Canisius College heeft een eigen App!

De App is gratis verkrijgbaar in de Apple App store en de Google Play store. Download hem en je hebt altijd het laatste nieuws, het rooster, de agenda, foto's en nog veel meer bij de hand.

Klik op 'meer' om de App met behulp van QR-codes snel op te halen...
 meer   

 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  Introductie leerjaar 1
  
   
  Nieuwbouw augustus 2015
  
  
  Deze week
 
maandag 31 augustus
• Opening schooljaar
• 10.00-12.40: Introductie leerjaar 1
• 10.45-14.00: Lectio Brevis en mentorlessen
dinsdag 1 september
• 08.30-10.30: Lectio Brevis en mentorlessen
• 09.00-13.30: Vervolg introductie leerjaar 1
• 10.20: Begin van de lessen voor alle leerlingen vanaf leerjaar 2
woensdag 2 september
• 08.30-13.30: Vervolg introductie leerjaar 1
donderdag 3 september
• 08.30: Start lessen leerjaar 1
  
 Canisius College   Locatie Berg en Dalseweg   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl