E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Fotoboeken   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

AA Chocoladeletteractie
Vanaf 25 november zijn er grote chocoladeletters (135 gram) te koop bij Actie Adoptie voor €1,70. Goedkoper dan bij de COOP;-)!

Verkoop Vlierestraat: bovenaan de trap naar de aula
Verkoop Groenewoudseweg: theaterzaal én aula

Schrijf de naam en klas samen met een leuk berichtje op het briefje en doe deze uiterlijk 3 december in de gele bus (Vlierestraat) of in de rode bus van Zjee Huub (Groenewoudseweg).
 

Campusshop
Op dinsdag 15 december en woensdag 16 december kunt u tijdens de ouderspreekavonden vragen stellen over het laptopaanbod van Campusshop voor onze school, de service en de mogelijkheden van financiering, verzekeringen, etc. De aangeboden modellen zijn hier dan ook aanwezig zodat u even een kijkje kunt nemen.
 meer   

Revue 2016: meld jouw act nu aan!
Op donderdag 17 maart en vrijdag 18 maart vindt onze jaarlijkse Revue plaats. Al het Canisiaanse talent op het gebied van dans, theater, zang en muziek wordt dan gebundeld in een schitterende voorstelling. Aan de hand van een speciaal thema wordt de avond vormgegeven. Zo passeerden de afgelopen jaren thema’s als ‘het Hollandsch feestpaleys’, ‘het Luccifare horror hotel’ en ‘Grot der wonderen’ letterlijk de Revue. Het is zeker niet verplicht om jouw act aan het thema aan te passen. Dit mag uiteraard wel.

Op donderdag 14 januari zullen de audities voor de Revue plaatsvinden. Uiteindelijk zullen er zo’n 18 acts worden geselecteerd voor de daadwerkelijke shows. We kijken met name naar de kwaliteit van de acts in combinatie met een gevarieerd programma. Verras ons met een originele auditie en wie weet zien we je dan wel terug in maart in de gloednieuwe theaterzaal van het Canisius College! Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 8 januari aanmelden voor de audities.

Open het aanmeldformulier

Vragen en/of opmerkingen kun je richten aan a.vbergen@canisiuscollege.nl.
 

Ontwerp wedstrijd
Hou je van ontwerpen, tekenen, fotograferen, schilderen, collages maken of 'photoshoppen' en vind je het leuk om een cd cover te maken? Meld je dan aan voor de ontwerpwedstrijd!
De opening van ons nieuwe schoolgebouw zal behalve een feestelijk tintje ook een muzikaal karakter krijgen. Eugene Flören (onze muziek docent) gaat samen met leerlingen en medewerkers een speciale cd opnemen. We hebben namelijk heel wat muzikanten in huis! Nu willen we daar natuurlijk ook een mooie cover omheen. En het is natuurlijk extra leuk als die door een leerling of medewerker ontworpen! Graag willen we iedereen uitnodigen om mee te doen en een ontwerp in te zenden. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vóór vrijdag 20 november aan door een email te sturen naar i.vhooijdonk@canisiuscollege.nl. Na je aanmelding ontvang je aanvullende informatie.
Van alle inzendingen wordt een mooie expositie gemaakt en de drie beste ontwerpen winnen een prijs en de nummer 1 wordt echt als cover gedrukt!
 

Theater maken op het CC
Wie zin heeft om typetjes spelen, met teksttoneel of improvisatie aan de slag te gaan, kan binnenkort in een theatercursus op het CC aan de slag. We maken niet een hele voorstelling, maar zoeken gelegenheid om bv. de Open Dag en Avond op te fleuren met gespeelde wc-joffers. Ook kunnen we aansluiten bij muziek-events op school met monologen (alleenspraken van gespeelde personages). En natuurlijk gaan we weer lekker 'De Vloer Op'. Gewoon voor de lol én de vaardigheid improviserend spelen. Geef je op of vraag om informatie bij n.vdam@canisiuscollege.nl. De cursus is buiten lestijd op school en we spreken bij genoeg aanmeldingen een gunstig moment in het rooster af! We beginnen in de week van 23 november!
 

Wiskunde B-dag en de Wiskunde A-lympiade
Vrijdag 13 november hebben alle leerlingen uit 5 vwo meegedaan aan de Wiskunde B-dag en de Wiskunde A-lympiade. De leerlingen werken die dag in groepjes aan een open wiskundig probleem. De hele dag is er hard gewerkt door de leerlingen om aan het eind van de dag een goed verslag van de gemaakte opdrachten te kunnen inleveren. Het behaalde resultaat telt mee als po- en se-cijfer.
 

 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  Zjee Huub NeonFeest
  
   
  Studiereis Parijs
  
   
  Wiskunde A-lympiade B-dag
  
   
  Nieuwbouw
  
  
  Deze week
 
maandag 30 november
• 12.40: Uiterste termijn aanvragen herkansingen SE
dinsdag 1 december
• 08.30-15.35: Werken aan sectorwerkstuk en uiterlijk 15.30 uur inleveren 4 vmbo-t mediatheek VLI en lokaal 19
woensdag 2 december
• 09.00: Aanvraag oudergesprekken via Magister
• 13.30-17.30: Leerlingbesprekingen. 40 minutenrooster tot 15.00 uur
• 13.00: Herkansingen SE voor 5 vwo (Groenewoudseweg)
donderdag 3 december
• 13.30-17.30: Leerlingbesprekingen. 40 minutenrooster tot 15.00 uur
• 08.30-12.40: Herkansingen SE voor 4 vmbo-t (Vlierestraat)
• 12.40: Weer gewoon les volgens het rooster voor 4 vmbo-t
• 13.00: Herkansingen SE voor 4 & 5 havo (Vlierestraat)
vrijdag 4 december
• 13.30-17.30: Leerlingbesprekingen. 40 minutenrooster tot 15.00 uur
• Chocoladeletteractie Actie Adoptie
  
 Canisius College   Locatie Berg en Dalseweg   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl