E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Fotoboeken   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

Vakantie
Wij wensen alle leerlingen en personeelsleden met hun familie een goede en welverdiende vakantie toe.
De school is vanaf maandag 24 augustus weer bereikbaar en die week ontvangt iedereen de nodige informatie om schooljaar 2015 - 2016 goed te beginnen. De jaarplanning is via de agenda op de site nu al te zien.
 

Basiscursus Latijn en Klassieke cultuur voor ouders
De sectie Klassieke Talen biedt in het schooljaar 2015-2016 weer de basiscursus Latijn en Klassieke cultuur aan. Deze beginnerscursus is opgezet voor ouders van leerlingen die Klassieke talen gaan volgen in het eerste leerjaar. Door deze cursus bent u in de gelegenheid om uw kind te helpen bij het vak Latijn. Naast de grammaticale beginselen van het Latijn komen allerlei culturele onderwerpen uit de Griekse en Latijnse wereld aan bod...
 meer   

Geslaagd!
Al onze 223 geslaagde leerlingen (92% van alle kandidaten) hebben tijdens drie prachtige zittingen hun diploma ontvangen. Nogmaals van harte proficiat!

Klik op onderstaande afbeelding om naar de pagina met links naar de fotoboeken te gaan.

 

Je eigen laptop mee naar het Canisius College vanaf 2016
Vanaf januari 2016 gaan we werken met het principe 'bring your own device'. Leerlingen komen dan met hun eigen laptop naar school. Nieuwe informatie over dit plan vatten we samen in de vorm van vragen en antwoorden. Daarnaast komen in een filmpje vier betrokkenen aan het woord om te vertellen over hun visie en gedachten rond dit thema.
 meer   

Zomerschool
De zomerschool is door de overheid in het leven geroepen om het aantal doubleurs in het voortgezet onderwijs terug te brengen. Belangrijk is het om te benadrukken dat deelname aan deze zomerschool bepaald wordt door de school en dat aanmelding door ouders niet mogelijk is. Klik op 'meer' voor aanvullende informatie.
 meer   

Skikamp 2016
Wil je leren skiŽn of nog beter worden in een prachtige omgeving in Oostenrijk met leuke leeftijdsgenoten? Meld je dan aan voor het SKIKAMP 2016.
In de voorjaarsvakantie van 2016 wordt dit skikamp voor de tweeŽntwintigste keer georganiseerd. Deze 8-daagse reis gaat naar FŁgen, Oostenrijk. De vertrekdatum is vrijdagavond 5 februari 2016 en het duurt tot en met vrijdag 12 februari. Om een goed beeld te krijgen van het skikamp kun je de fotoís van vorig jaar bekijken.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de sectie lichamelijke opvoeding. Neem contact op met Lars van de Sant voor nadere informatie.

 meer   

CC App
Het Canisius College heeft een eigen App!

De App is gratis verkrijgbaar in de Apple App store en de Google Play store. Download hem en je hebt altijd het laatste nieuws, het rooster, de agenda, foto's en nog veel meer bij de hand.

Klik op 'meer' om de App met behulp van QR-codes snel op te halen...
 meer   

 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  Wereldvakantiebeurs
  
   
  Nieuwbouw hoogste punt
  
   
  Projectdagen
  
   
  Examen tekenen
  
  
  Deze week
  geen bijzonderheden
  
 Canisius College   Locatie Berg en Dalseweg   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl