E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Fotoboeken   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

Open Avond en Open Dag
Alle ouders en toekomstige leerlingen worden van harte uitgenodigd om kennis te maken met het onderwijs, de sfeer en de medewerkers van het Canisius College aan de Groenewoudseweg 1.

Open Avond: donderdag 5 februari 18.00 - 21.00 uur
Open Dag: zaterdag 7 februari 10.00 - 15.00 uur

Inschrijving is mogelijk vanaf de Open Avond...

 meer   

Optreden tijdens de open dag en open avond
Tijdens de open dag en de open avond op donderdag 5 februari en zaterdag 7 februari maken we altijd dankbaar gebruik van de muzikale talenten van onze leerlingen en medewerkers. Ook dit jaar mag dit natuurlijk niet ontbreken. De optredens vinden plaats in de theaterzaal op de Groenewoudseweg. Lijkt het jou leuk om een lied te zingen of wil je nu eindelijk je kans grijpen om te laten horen hoe goed je piano, gitaar, viool, saxofoon of een ander instrument kunt spelen? Geef je dan op bij Arno van Bergen via de mail (a.vbergen@canisiuscollege.nl). Je mag meerdere nummers doen en deze ook meerdere malen verspreid over de dag ten gehore brengen. Vermeld er meteen bij op welke dag (beide dagen?) je komt optreden en wat voor jou een fijn tijdstip is. We proberen er weer een zo gevuld mogelijk programma van te maken!
 

Geen predicaat, wel lovende woorden
Jury Excellente Scholen prijst het Canisius College: "een heel goede school, gewoon doorgaan op deze weg!"
Maandag was onze school vertegenwoordigd in de laatste ronde voor het predicaat Excellente Scholen. Slechts een klein percentage middelbare scholen (nog geen 10%) bereikte de finale. Hoewel we geen predicaat in de wacht sleepten, kreeg de school wel lof toegezwaaid van de jury.
De jury is onder de indruk van de voortgang die de school in de afgelopen jaren heeft gemaakt en gaf aan dat de voorwaarden aanwezig zijn om de school te doen ontwikkelen naar een excellente school. "Het Canisius College is een veilige school en straalt een goede werksfeer uit. Docenten zijn gemotiveerd en betrokken om het beste van zichzelf te geven. Zij weten dit ook bij de leerlingen los te maken. De school biedt de leerlingen veel mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen en te tonen."
 meer   

Kunstwetenschap
Op zondag 18 januari 2015 vond op de Plaza de expositie plaats van meer dan twintig moderne kunstwerken, vervaardigd door de WON-leerlingen van klas 3 in het kader van de module moderne kunstwetenschap. De tentoonstelling werd goed bezocht door enthousiaste familieleden en vrienden van de gelegenheidskunstenaars. Te zien waren prachtige foto's en schilderijen, originele collages en intrigerende ruimtelijke objecten die ter plekke met de kunstenaars konden worden bewonderd en besproken. Hulde aan alle kunstenaars die samen hebben gezorgd voor een mooie tentoonstelling...
 meer   

Kerstactie derde klassen
De kerstactie van de derde klassen voor de Voedselbank Nijmegen was ook dit jaar weer een groot succes. De leerlingen hebben samen ruim 24 kratten met houdbare producten gevuld en meer dan 500 nieuwjaarskaarten gemaakt voor de gezinnen die bij de Voedselbank Nijmegen zijn aangesloten.

 

Training Sociale Vaardigheden
Begin februari 2015 (week 6) start een nieuwe training 'Sociale Vaardigheden' voor de leerlingen uit leerjaar 1. De training zal vanuit het LBT verzorgd worden door Suzy van Eekelen en Chantal Kokke.

Deze training bestaat uit een zevental bijeenkomsten van een uur en is bedoeld voor leerlingen die, in uiteenlopende situaties, moeite hebben met:
- Luisteren en praten
- Eigen gevoelens omgaan
- Andermans gevoelens omgaan
- Aardig doen / beleefdheid
- Opkomen voor jezelf
- Conflicten voorkomen en oplossen
- Keuzes maken / normen en waarden ontwikkelen

Kan uw kind een steuntje in de rug goed gebruiken?
Meld uw kind dan vóór vrijdag 16 januari 2015 aan via de mentor.

Nadere informatie: Chantal Kokke
E-mail: c.kokke@canisiuscollege.nl
Telefoon: (024) 3 816 816

 

Ochtend in het gemeentehuis
Met 30 mensen uit 4 havo en 4 vwo gingen we in december naar het gemeentehuis van Nijmegen, waar we 'in de huid kropen' van raadsleden en wethouders.
Toen iedereen aanwezig was gingen we naar de raadszaal waar een gemeenteraadslid uit Katwijk, en tevens medewerker van Pro Demos, ons uitleg gaf over hoe het er politiek aan toe gaat in een gemeente en wat we deze ochtend precies gingen doen...
 meer   

Podiumactiviteiten op het Canisius College. Zit er iets voor jou bij?
Zin om aan het Voordrachtfestival, de Revue, de Theaterimprovisatiecursus of aan het Open Podium mee te doen? Ook dit jaar kun je op het Canisius weer alle kanten uit!

Voordrachtfestival, thema: Waanzin!
Zit je in de bovenbouw en wil je aan de slag met mooie gedichten en teksten? Dit jaar maken deelnemers rond het thema 'waanzin!' een korte voorstelling waarin deze worden voorgedragen. Daarvoor kunnen alle vormen van theater, muziek, dans, beeld en geluid gebruikt worden. Eerste bijeenkomst 18 november. Uitvoering 10 februari in de Lindenberg. Aloys Kemperman, Jeanine Schreuder en Nora van Dam begeleiden. Info en opgave: a.kemperman@canisiuscollege.nl .

Revue
Heb je een mooie dans-, acrobatiek-, muziek- of cabaret-act en hou je van show maken? Wil je solliciteren naar een plek in de Revueraad of je als toneelmeester aanmelden? Dat kan allemaal vanaf 17 november bij a.vbergen@canisiuscollege.nl. Zet er duidelijk bij waarvoor je je opgeeft! Ook voor grime hebben we nog mensen nodig: n.vdam@canisiuscollege.nl. Voor de technische crew kan je je bij m.dkleijn@canisiuscollege.nl opgeven. Uitvoering 11 maart in de Lindenberg.

Theater- en Improvisatiecursus 'De Vloer Op'
Zit je in de tweede of hoger en durf jij het aan om met weinig voorbereiding een mooie, leuke scène te spelen – of wil je dat leren? Dan is deze theatercursus iets voor jou! De cursus, waarvoor je natuurlijk niets hoeft voor te bereiden, loopt in periode 2 en 3. Kijk ook eens via Uitzending Gemist naar 'De vloer op – junior'. Start: week 17 november. Info en opgave: n.vdam@canisiuscollege.nl.

Open Podium
Maak je muziek en wil je graag optreden? Bijna iedere maand zijn er Open Podia voor een kleiner publiek. Het Open Podium heeft natuurlijk ook een grootse Muziekavond op 17 april 2015. Voor info en opgave: s.vink@canisiuscollege.nl.

 

geWONnen
Op donderdag 9 oktober vond op de Universiteit van Tilburg de landelijke won-manifestatie plaats. Deze landelijke manifestatie was ook dit jaar een succes. De presentaties van alle dertien leerlingenteams die door de regionale voorrondes waren gekomen, stonden op een hoog niveau. Dit bleek ook uit de feedback van de jury, die bestond uit promovendi van de Universiteit van Tilburg. De juryleden loofden de kritisch wetenschappelijke en volhardende houding van de WON leerlingen. Uit de vierde klas feliciteren we de Canisianen Daan Bakker, Aniek Brandt en Rosa Visser; zij sleepten in hun categorie de prijs voor het beste onderzoek in de wacht...
 meer   

Collegegids
Met ingang van dit schooljaar brengt de school geen papieren Collegegids meer uit. Alle informatie die voorheen in deze gids stond, is geactualiseerd en maakt nu integraal deel uit van de website. Op basis van de bestaande indelingen van zowel de Collegegids als de website, is alle informatie opnieuw geordend in een logische menustructuur. Links op deze pagina staan de hoofdkoppen, onder deze hoofdkoppen bevinden zich subkoppen en soms is de informatie die hoort bij een subkop opgesplitst in tabbladen. We verwachten dat iedereen snel vertrouwd raakt met het navigeren door de vernieuwde website.
 

 
  
 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  Zjee Huub Gala
  
   
  Studiereis Berlijn
  
   
  Bloopers
  
   
  Bezoek Van Abbe
  
   
  Sloop in volle gang
  
  
  Deze week
 
maandag 26 januari
• Deze week: toetsweek
• ECDL-(her)examen leerjaar 1 t/m 6
• 8.30-14.20: Toetsdag
dinsdag 27 januari
• 8.30-14.20: Toetsdag
woensdag 28 januari
• 8.30-14.20: Toetsdag
donderdag 29 januari
• 8.30-14.20: Toetsdag
vrijdag 30 januari
• 8.30-14.20: Toetsdag
  
 Canisius College   Locatie Berg en Dalseweg   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl