E-mail   Magister   Aura online zoeken   Twitter   Facebook  Rooster   Agenda   Collage   Andere locaties  

Het Canisius College, locatie Berg en Dalseweg, is een actieve school waar veel leerlingen voor kiezen. Leerlingen kunnen bij ons kiezen uit vmbo-t, havo en vwo, dat uit atheneum en gymnasium bestaat. We zorgen ervoor dat deze locatie niet te groot wordt. Ongeveer 1400 leerlingen is een prima aantal om volop keuzemogelijkheden aan te bieden.

Kenmerken van onze school:
• gevarieerd en gedegen onderwijs
• duidelijke structuur
• een prettige en veilige sfeer
• goede begeleiding
• actieve betrokkenheid van leerlingen en ouders
meer  

Mededelingen

Rooster
Alle leerlingen hebben deze week een brief gekregen met informatie over de eerste schooldag: aanstaande dinsdag. Het rooster is nu ook bekend (bereikbaar via de link bovenaan deze pagina). De lokalenindeling is nog niet helemaal zoals we willen en verandert volgende week nog. Blijf de roostersite dus goed volgen!
 

Brieven opening schooljaar
Onderstaande brieven met informatie over de opening van het schooljaar zijn donderdag 21 augustus per post verzonden.

Brief begin schooljaar leerjaar 1

Brief begin schooljaar leerjaar 2 t/m 6

 

Gezocht : vrijwilligers voor de mediatheek aan de Groenewoudseweg 1
Heeft u wat tijd over en vindt u het leuk om 1 of 2 dagdelen (een ochtend en/of een middag) te komen helpen in de mediatheek? Dan is dit uw kans!
We zijn op zoek naar mensen die affiniteit hebben met middelbare scholieren. Ziet u het als een uitdaging er samen voor te zorgen dat de mediatheek zo goed mogelijk draait dan bent u van harte welkom. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Greetje Stroomer
Mediathecaris/mediacoach
E-mailadres: g.stroomer@canisiuscollege.nl
Telefoonnummer: 024-3816816
 

Prettige vakantie en goede start nieuwe schooljaar!
De medewerkers van het Canisius College wensen leerlingen en ouders een heerlijke vakantie. Lekker genieten en uitrusten. En aan het einde van de vakantie nieuwsgierig uitkijken naar de schoollocatie waar je het komende schooljaar zult doorbrengen. We krijgen een nieuwe plek aan de Groenewoudseweg en een aan de Vlierestraat. Momenteel wordt er op deze locaties hard gewerkt om ze onze eigen Canisiussfeer te geven, zodat je je snel helemaal thuis zult voelen. In de week van 18 augustus krijg je een brief met alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte start in het nieuwe schooljaar. Tot dan!

Bereikbaarheid tijdens de vakantie
De school blijft via het e-mailadres bendweg@canisiuscollege.nl in de vakantie bereikbaar. Voor specifieke vragen over de nieuwbouw op de Berg en Dalseweg of over de werkzaamheden op de tijdelijke locaties kunt u terecht bij de heer Kees Kool, k.kool@canisiuscollege.nl.

Wie komt waar?
Op de locatie Groenewoudseweg 1
leerjaren 1 en 2
leerjaren 5 en 6 vwo

Op de locatie Vlierestraat 3
leerjaren 3 en 4 vmbo-t
leerjaren 3, 4 en 5 havo
leerjaren 3 en 4 vwo

De schoolleiding is op beide locaties vertegenwoordigd.

Postadres
Canisius College
Postbus 31092
6503 CB Nijmegen
Het telefoonnummer blijft ongewijzigd (024-3816816).

 

Basiscursus Latijn en Klassieke cultuur voor ouders
De sectie Klassieke Talen biedt in het schooljaar 2014-2015 weer de basiscursus Latijn en Klassieke cultuur aan. De cursus is vooral bedoeld voor de ouders van leerlingen die Latijn en Grieks hebben gekozen...
 meer   

Diploma-uitreiking
Op woensdag 25 juni, donderdag 26 juni en vrijdag 27 juni 2014 hebben op de locatie Berg en Dalseweg de feestelijke diploma-uitreikingen plaatsgevonden. Blije geslaagde leerlingen, van trots glimmende ouders en andere familieleden, weemoedige mentoren, die hun leerlingen zien weggaan en ook trotse docenten, afdelingsleiders en schoolleiders. Klik op 'meer' voor extra informatie en links naar de fotoboeken.
 meer   

Succesvol Oudercafé 2014
Op 8 mei stond het jaarlijkse Oudercafé in het teken van talenten, meer precies: het talent van onze kinderen. Welk talent heeft mijn kind? Kan ik dat als ouder ontdekken en stimuleren? Internationale studies laten zien dat Nederlandse jongeren uitblinken in de middenmoot...
 meer   

Visualisatie nieuwbouw
 

 
  
 
  
  Recente activiteiten
   
  BBQ
  
   
  Open Podium juni
  
   
  Examenwerk tekenen 2014
  
  
  Deze week
  geen bijzonderheden
  
 Canisius College   Berg en Dalseweg 207   6522 BK   Nijmegen   T:024-3816816   F:024-3607191   E:bendweg@canisiuscollege.nl